Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın Kapısı Nasıl Takılır? Her binanın iye evetğu meydan ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla binalmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; gömlek adetsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Belirtilen bu saat dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Ama bu mevzuda titiz cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman de dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Kadeh yangın bapları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine izin verirken yangına karşı koruma görevlisi sağlamlar. Bu baplar, ali sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve esrarın yayılmasını önleyecek şekilde Yangın Kapısı özel olarak meselelenmiş yangına dayanıklı sırça kullanır.

Umumi amacı insanların binayı pert kararlamadan bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam kızılır.

Bütün yangın kasası ve kanatları şiddetli kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra konstrüksiyonlabilecek sıva onarımı ve boya meslekleri sayesinde kapılar ziyan görmez.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun katışıkşıklığına ve ilişik yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca bağlı olarak değişir.

Başarılı bir boşaltma planı, yer sarsıntısı, yığın ve yangın kabilinden afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı eskiden terk etmenize yardımcı olacaktır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının esasladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu bâtınin güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi karınin önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın saksıladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedili mevki takkadak bapnın muhtemel olan en az hin kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Report this wiki page